ری تکیه عضو شوراي روابط خارجي امريكا فاش كرد:
نوشته شده توسط : محفوظ

وي در ادامه تأكيد مي‌كند: جنبش سبز هم مانند اصلاح طلبان می‌گوید باید ایران با توجه به قوانین بین المللی و صرفه‌ی آن به قدرت و پیشرفت برسد. رهیافت جنبش سبز در عادی سازی روابط ایران با جهان از منافع مشترکی است که باید با جدی گرفتن و بها دادن به آن، تغییری اساسی در ایران را رقم زد.

عضو شوراي روابط خارجي امريكا با اشاره به درگيري امريكا با ايران نوشته است: در حالی که آمریکا مشغول کشتی گرفتن با معضل ایران است به نظر می رسد به جای تمرکز خالی به دعوت برای گفت وگو، سیاست موازی دیپلماسی و فشار را پیش گرفته است. هدف یکی است اما از یک راه رفتن به چند ابزاری عوض شده است.

وي دو راهكار براي افزايش فشارها به ايران را توضيح داده و مي‌افزايد: مهمترین شاخص این رویه جدید، افزایش فشار اقتصادی است که در کنار آن تقویت ابزار دفاعی کشورهای حاشیه خلیج فارس و حضور سنگین تر نیروهای آمریکایی در آب های خلیج فارس طراحی شده است.

ري تكيه مي‌نويسد: پیدا کردن مبنای حقوقی تحریم های شورای امنیت به همراه افزایش فشارهای اقتصادی یکجانبه و انزوای جهانی و حضور نظامی سنگین، بهایی است که ایران برای حرکت های مقابله جویانه اش می پردازد. در واقع تلاش می شود با این کار همه راه ها برای جمهوری اسلامی به بن بست رسیده و بالاخره میز مذاکره را انتخاب کند.

او اضافه كرده است كه فشار اقتصادی با این اقتصاد موجب می شود رویه سیاست خارجی مورد بازبینی قرار گیرد. به هر حال، هرگونه فشار اقتصادی با حضور نظامی سنگین در خلیج فارس جوابگو می تواند باشد. این فشارها باعث می شود تهران در حرکت های استراتژیک خود تجدید نظر کند چرا که شرایط علیه آنها در حال شکل گیری است. با فقدان حضور جنگ افزارهای پیشرفته شاید ایران به این درک برسد که بازدارندگی اتمی مسئله حساسی است.

عضو شوراي روابط خارجي امريكا ادامه داده است: ایران به این می اندیشد که با در دست گرفتن سلاح های استراتژیک می تواند قدرت بیشتری در منطقه به دست آورد. پس در واقع خط موازی تحریم و گفت وگو خود به تناقض های خودش دچار می شود و هرچند فشارهای بیشتر می شود اما باز قدرت اتمی را کاهش نمی دهد. ضمن این که تاریخ ایران خیلی به این راه موازی جوابگو نبوده است.

وي خاطرنشان كرده است كه بیشترین چیزی که تاکنون در تاریخ ایران در سیاست خارجی تاثیر داشته، نه فشار خارجی که تغییر داخلی بوده است. در زمان دولت اصلاحات، ایران با جامعه جهانی گفت و گو کرد تا از هرگونه تحریم اقتصادی حذر کند چرا که محمد خاتمی رییس جمهوری وقت ایران بر این باور بود که باید پیشرفت را در مسوولیت های سیاست خارجی در نظر داشت.




:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: بازدید از این مطلب : 268
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : 9 تير 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: