راستای تلاش چندین ساله دستگاه اطلاعاتی امریکا برای گمراهسازی افکار عمومی جهان درباره اهداف صلحآمیز برنامه هستهای ایران، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (CIA) اینبار خود از پشت صحنه خارج شد و جلوی دوربینها آمد.جالب اینکه رئیسجمهور روسیه روز بعد بهعنوان نقش مکمل رئیس سیا وارد سناریوی جنگ روانی امریکا علیه ایران شده بود.
لئون پانتا رئیس CIA روز یکشنبه مدعی شد که ایران احتمالاً اورانیوم غنیشده لازم برای ساخت دو بمب اتمی را در اختیار دارد، اما دوسال طول میکشد تا بمبهایش را بسازد.پانتا در گفتوگو با شبکه ایبیسینیوز اعلام کرد که شک دارد تحریمهای اخیر امریکا بتوانند برنامه هستهای ایران را متوقف سازند. رئیس CIA همچنین درباره احتمال حمله رژیمصهیونیستی گفت که رژیم صهیونیستی به امریکا جای کار دیپلماتیک درباره برنامه هستهای را داده است.اما سخنان پانتا زمینهای شد برای اظهارات رئیسجمهور روسیه که در چند روز گذشته در خیابانهای کالیفرنیا، واشنگتن و سرانجام تورنتو تا میتوانست با غربیها همنشینی کرد.رئیسجمهور روسیه که ظاهراً دریکی دو سال گذشته مشاوران غربگرایش لحظهای اجازه تفکر مستقلانه به وی نمیدهند، درسخنانی با اشاره به ادعای لئون پانتا درباره توانایی ایران برای ساختن دو بمب هستهای این امر را نگرانکننده خواند و با انتقاد از آنچه که پنهانکاری ایران درباره برنامه هستهایاش خواند، نشان داد که برای امریکاپسند شدن فقط شلوار جین نمیپوشد.
مدودف که پس از سفر به امریکا برای شرکت نشست سران G20 در تورنتو کانادا بسر میبرد در اظهارنظری راجع به سخنان پانتا گفت: این اطلاعات باید چک شوند اما چنین اطلاعاتی همیشه نگرانکننده هستند. وی که ظاهراً از امریکاییها یاد گرفته از طرف همه جهانیان صحبت کند در ادامه مدعی شد که جامعه بینالمللی برنامه اتمی ایران را بهعنوان یک برنامه شفاف نمیشناسد. مدودف با بیان اینکه اگر اطلاعات مذکور تأیید شوند، این امر میتواند موقعیت را بدتر کند، افزود در این صورت روسیه ممکن است نیاز داشته باشد موضع خود را در اینباره دوباره بررسی کند.
صدای حزب کمونیست روسیه درآمد
مواضع ضدایرانی دولت روسیه چنان شدت گرفته است که حزب کمونیست روسیه را به واکنش واداشت.
رئیس حزب کمونیست روسیه در یادداشتی در روزنامه پراودا با انتقاد از همراهی کرملین با کاخ سفید در صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت خواستار بازسازی مناسبات مسکو با تهران شد.
گنادی زوگانف در این یادداشت با اشاره به مناسبات دیرینه دو کشور در بخش اقتصادی مینویسد: جای تأسف عمیق است که رهبران روسیه تصمیم گرفتند در تصویب قطعنامه علیه ایران شریک شوند.تهران یکی از شرکای دیرینه بازرگانی و اقتصادی مسکو بوده و بدیهی است که قدرتهای غربی مخالف تحکیم پیوند بین دو کشور باشند.
به نوشته زوگانف، قدرتهای غربی میخواهند روسیه و ایران را به ورطه رویارویی بکشانند و از همین رو تصمیم روسیه درباره حمایت از قطعنامه که بدون شک تحت فشار غرب اتخاذ شد به پیشبرد این سیاست غرب کمک میکند.
رئیس حزب کمونیست روسیه در ادامه با بیان اینکه مقامات کرملین بدون مطالعه کافی مفاد قطعنامه با تصویب آن موافقت کردهاند، نوشت: جای تعجب است که کارشناسان روس تازه به مطالعه عمیق مفاد قطعنامه ضد ایرانی پرداختهاند. در روسیه کسی نمیتواند بهطور دقیق بگوید که منع صادارت شامل حال کدام سلاحها میشود.
وی در ادامه با اشاره به قرارداد روسیه با ایران برای تحویل سامانه اس300 تأکید کرد که اطلاع از مفاد قطعنامه برای روسیه ضروری بود، زیرا مسکو با تهران قراردادی درباره سامانه دفاع موشکی اس 300 دارد و اگر این معامله به حال تعلیق درآید روسیه مجبور به پرداخت جریمه خواهد بود.تخلف از اجرای قرارداد امضا شده بر اعتبار روسیه در سراسر جهان و از جمله جهان اسلام اثر منفی میگذارد.
زوگانف در ادامه انتقاد از عملکرد دولت روسیه تصریح کرد که: در مجموع روسیه ضرر میکند. اگر دولتهای غربی بخواهند روند مذاکره با ایران را از سر بگیرند مسکو به علت تیرگی روابط با تهران مواضع خود در این زمینه را از دست میدهد و علاوه بر آن مسیرهای جایگزین انتقال نفت و گاز میتواند برای غرب باز شود که در این صورت منافع اقتصادی روسیه به خطر میافتد.
وی در پایان اعلام کرد که: حزب کمونیست روسیه مواضع رهبران این کشور در مورد همراهی با غرب برای تصویب قطعنامه را قاطعانه محکوم کرده و آن را مغایر با منافع بلندمدت روسیه میداند.
زوگانف افزود: این حزب بر تغییر خط سیاست در قبال ایران و عادیسازی روابط با تهران و تحکیم همکاریهای دوجانبه تاکید میکند زیرا این سیاست پاسخگوی منافع روسیه است و از آنجا که روسیه به گسترش طیف متحدان و حفظ صلح و ثبات در آسیای مرکزی و خاورمیانه نیازشدیدی دارد باید به تدوام موضع گیری مستقل ایران نسبت به ایالات متحده و ناتو علاقهمند باشد.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4