جیل تیودر سخنگوي آژانس بينالمللي انرژي اتمي، روز پنجشنبه ۱۰ تیر (اول ژوئیه) در گفتوگو با خبرنگاران دليل اين استعفا را مسائل شخصي خوانده و افزوده است كه او به مديركل اطلاع داده است كه از اواخر ماه آگوست (اوايل شهريورماه) از اين سمت كنارهگيري خواهد كرد.
آمانو با اين استعفا موافقت كرده اما هنوز در خصوص جايگزين هاينونن تصميم نگرفته است.
هاينونن 63 ساله فنلاندي است و سابقه 30 سال فعاليت در آژانس را دارد. وي از سال ۲۰۰۵ ریاست بخش پادمان های آژانس را به عهده داشته که مسئول بازرسی و تأیید صلح آمیز بودن برنامه هسته ای کشورهای عضو است. او عملیات بازرسی از مراکز هسته ای ایران و سوریه را شخصاً هدايت ميكرد.
پس از آنكه ايران و آژانس بر اساس مداليته، مسايل باقيمانده را در شش محور احصا كرده و ايران نيز به تمامي آنها پاسخ گفت، براي مخدوش كردن اين فرآيند، هاينونن كه از او بهعنوان نماينده دوم امريكا در آژانس ياد ميشد، جعليات بافته سرويسهاي جاسوسي ايالات متحده را بهعنوان يافتههاي آژانس در مورد ایران به دیپلمات های کشورهای عضو آژانس ارائه داد که در آن به وجود ارتباط بین برنامه غنی سازی اورانیوم، آزمایش مواد انفجاری و ایجاد تغییرات در موشک ها به گونه ای که برای حمل کلاهک اتمی مناسب شوند، اشاره شده بود.
همچنين در اجلاس اسفندماه 1386 شوراي حكام آژانس در حالي كه آخرين گزارش البرادعي از حل و فصل مسائل فيمابين ايران و آژانس حكايت مي كرد و از سوي ديگر 16 نهاد اطلاعاتي و امنيتي آمريكا بر صلح آميز بودن فعاليت هسته اي كشورمان تاكيد كرده بودند، و از اين روي صدور قطعنامه جديد شوراي امنيت سازمان ملل-1803- مبناي حقوقي و فني نداشت، به ناگاه هاينونن، اعضاي شوراي حكام را به يك جلسه فوق العاده فراخواند و در آن فيلمي را كه آمريكايي ها مدعي بودند از لپ تاپ شخصي يك مسئول هسته اي ايران به دست آورده اند، براي حاضران به نمايش گذاشت.
چند آزمايش انفجاري EXPLOSION TEST كه به صورت انيميشن تهيه شده بود.و تعدادي اسلايد درباره پروژه نمك سبز كه هيچ نشانه اي از تاسيسات هسته اي ايران در آن ديده نمي شد و چند اسلايد ديگر كه بخشي از عمليات نصب كلاهك جنگي روي يك موشك را نشان مي داد و در اين اسلايدها نيز كمترين اثر و نشانه اي كه حاكي از وقوع ماجرا در ايران باشد به چشم نمي خورد.
اين نقاشي هاي متحرك و اسلايدها در همان هنگام از سوي صاحبنظران و حقوقدانان و مخصوصاً كارشناسان برجسته اسناد، عنوان جعلي گرفت تا آنجا كه گارت پورتر GARETH PORTER رئيس سابق سازمان سيا و يكي از تحليل گران بلندآوازه امنيت ملي و كارشناس ارشد سندشناسي و از متخصصان برجسته و مورد اعتماد سازمان-ملل متحد اعلام كرد تهيه چند انيميشن و اسلايد و كنار هم گذاشتن آن نه تنها در هيچيك از مراجع رسمي و كارشناسي به عنوان «سند» پذيرفته نمي شود، بلكه يك دانشجوي آشنا با ابتدايي ترين كاربردهاي كامپيوتر نيز به آساني مي تواند چنين فيلمي تهيه كند.
پيش از اين، يك بازرس ارشد سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي از استناد آژانس بين المللي انرژي اتمي در گزارش هاي خود عليه برنامه هسته اي ايران به اطلاعات سازمان هاي اطلاعاتي برخي كشورها خبر داده بود.
"يسري ابو شادي" بازرس ارشد سابق و كارشناس آژانس بين المللي انرژي اتمي اعلام كرد: متاسفانه شاهد اين مسئله بوديم كه خود همين اطلاعات پس از دريافت از سوي اين دستگاه ها به گزارش هاي آژانس اضافه مي شده است.
ابوشادي درباره نقش هاينونن در پروندهسازي عليه ايران براساس اين اطلاعات مخدوش افزود: براي بسياري شگفت آور است كه «اولي هاينون » معاون مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي گزارش هاي سازمان هاي اطلاعاتي را به گونه اي ارائه مي كرد كه گويي اطلاعات آژانس است و البته همين اقدام نيز منجر به ايجاد اختلافات در آژانس شده بود.
وي در پايان تصريح كرد: من در ابتدا با اين اطلاعات مخالف بوده و آنها را رد كردم؛ همانطور كه اين اطلاعات در گزارش هاي اوليه آژانس نيز در ابتدا استفاده نشده بود.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0