بر اساس گزارش رسیده به خبرنگار رجانیوز، امریکا به شرکایش در پیمان ناتو اعلام کرده که ایران را وارد مذاکرات ماه آینده میلادی خود كنند.
دولت امریکا قصد دارد از طریق سازمان ملل متحد برای ایران دعوتنامهای برای مشارکت در مذاکرات افغانستان ارسال كند.
ایران در مذکرات سال گذشته در مذاكرات لندن كه در مورد افغانستان برگزار شد، شرکت نكرد. دليل حضور نيافتن ايران در اين مذاكرات، دخالت انگليس در حوادث پس از انتخابات 88 و تأمين نشدن نظرات ايران در بيانيه پاياني عنوان شد.
اما در حال حاضر امریکايیها قصد دارند با هر امکانی که موجود است، ایران را وارد مذاکرات افغانستان کنند.
طرح اعزام 30 هزار سرباز به افغانستان و کمکهای همه جانبه امریکا به پیمان ناتو و همچنین گرفتن بخشهای مهم و کلیدی ایالت قندهار افغانستان از سربازان انگلیسی و تهییج هر چه بیشتر آنها و همزمان مذاکرات امریکا با بخشی از تشکیلات طالبان در افغانستان بر این استراتژی اوباما تأکید دارد که او قصد دارد تا قبل از پایان دوره اول ریاست جمهوریش بتواند موضوع جنگ افغانستان را بهنحوی حل كند.
برنامه زمانبندی که دولت امریکا برای خروج بخش اعظم سربازان خود از افغانستان در ماه نوامبر سال 2011 طراحی كرده است، در این مقطع فقط با افزایش نیروهای پیمان ناتو میسر است. در طی هشت سال گذشته از عملکرد پیمان ناتو مشخص است که نیروهای چند ملیتی ناتو هیچ تمایلی به ماندن در افغانستان ندارند و تنها موضوعی که موجب شده آنها افغانستان را ترک نکنند، فشارهای شدید امریکا برای ماندن آنها در افغانستان و همچنین حمایت یکجانبه و لجستیک مالی امریکا از نیروهای ناتو در افغانستان است.
طرح خروج بخش اعظم نیروهای امریکایی در افغانستان تا اواخر سال 2011 از رویاهایی است که دولتمردان امریکایی برای خود ترسیم کردهاند و اکنون برای آنها مشخص شده است که یکی ازامکانهای تحقق این رویا درگیر كردن ایران در موضوع افغانستان است تا بتوانند در این زمینه از همکاریهای ایران نهایت بهربرداری را برده و بهنحوی خود را از این باتلاق رهایی دهند.
امریکايیها که سابقه مذاکره با ایران در موضوع عراق را دارند، اکنون بسیار امیدوارند که بتوانند از طریق سازمان ملل متحد شرایط عراق را برای افغانستان مهیا كنند و ایران را بهنحو جدی و فراگیر وارد روند مذاکرات در زمینه امور افغانستان كنند.
پاسخ منفی ایران به این درخواست سازمان ملل متحد که در حقیقت درخواست مقامات امریکایی است، می تواند برگ دیگری از اقتدار ملی ایران را بهمانند آنچه که در جواب نامه خانم کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی از سوی دكتر جلیلی داده شد، برای آنها تکرار كند تا بر اين نكته تأكيد شود كه نميتوان در یک مدت کوتاه هم خواهان همکاری و مساعدت ایران در امور منطقهای و بین المللی شد و هم به یکباره ایران را درگیر شدیدترین تحریمهای بین المللی كرد.
امریکا اگر واقعاً خواستار مذاکره با ایران و کمک در موضوع افغانستان است و اکنون نيز نشان ميدهد که به وارد کردن ایران در مذاکرات نیاز دارد، بهتر است تغییری هم در روشهای خود بدهد یعنی اینکه به ادعای خود از چماق تحریم علیه ایران نخواهد استفاده كند، چرا که همانند اوضاع عراق که با مساعدت ایران شکل جدیدی بهخود گرفت، همین ماجرا نیز در مورد افغانستان وجود دارد و پذیرش ایران برای ورود در مذاکرات افغانستان بهای زيادي دارد که امریکايیها حتماً باید آن را بپردازند.
:: موضوعات مرتبط:
سیاسی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 177
|
امتیاز مطلب : 39
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10